Isparta gülleri dünya annelerine ulaşacak

Ankara’da Gül Yağı Üretim Merkezi Kuruldu

MELTEM GÜNEŞ / Ankara – PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, mayıs ve haziran aylarında sadece bu dönem çıkan güllerin Isparta’da toplandıktan sonra gül bahçelerine yakın bir yerde kurulan üretim merkezinde yağı ve suyu ayrıştırılarak Ankara’daki fabrikaya gönderildiğini belirtti. Fabrikada gül yağı ve suyundan bakım ürünleri üretildiğini dile getiren Çevikoğlu, Rekabet Kanunu gereği e-ticaret platformlarının kendi ürettikleri ürünleri kendi platformlarında satamadığını vurgulayarak, bu nedenle ürünlerinin diğer e-ticaret platformları ve ‘roseverplus.com’ üzerinden satışa sunulduğunu söyledi.

Dünyanın En Büyük Gül Bahçesi Türkiye

Rosa Damascena olarak da adlandırılan Isparta gülü, dünyada kültürü yapılan diğer kokulu gül türleri arasında ekonomik açıdan en önemli gül türü olarak kabul ediliyor. Türkiye’de yılda ortalama 20 bin gül üretildiğini belirten Çevikoğlu, bu üretimin yüzde 85’inin Isparta’da gerçekleştiğini söyledi. Türkiye’nin dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini tek başına gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Related Posts

Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EKONOMİK KRİZ BUNALTTI ANTİDEPRESAN ALIMI PATLADI İşsizler ordusunun giderek büyümesi, işi olanın ay sonunu getirememesi, emeklinin satın alma gücünün her geçen gün erimesi …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir