Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

EKONOMİK KRİZİN YARATTIĞI BUNALIM: ANTİDEPRESAN KULLANIMI PATLADI

Bugün Yeniçağ Gazetesi’nin manşeti, ekonomik krizin neden olduğu antidepresan kullanımındaki büyük artışa odaklanıyor.

Gazetemizi okumak için tıklayın.

İşsizlik artarken, iş sahibi olanların bile ay sonunu getirememesi ve emeklilerin satın alma güçlerinin azalmasıyla, toplumun büyük bir kısmı antidepresanlara yöneliyor. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Karal, son on yılda Türkiye’de antidepresan kullanımının %67 arttığını Meclis gündemine taşıdı.

Ekonomik kriz, işsizlik ve belirsizlikler, toplumun ruhsal sağlığını tehdit ediyor. Geçen yıl Türkiye’de 65 milyon 591 bin 252 kutu antidepresan kullanıldı. Bu durum günlük 5 milyon 500 bin doza karşılık geliyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye’deki antidepresan kullanımındaki artışı Meclis’e taşıdı. Karal, antidepresan kullanımının son 10 yılda %67 arttığını belirtti.

  • İşsizlikle mücadele edenler: %28,8
  • Kendi işinde çalışanları endişelendiren iş kaybı korkusu: %29,7
  • Maaşlı çalışanlar arasında işten çıkarılma korkusu: %17
  • Vatandaşların kredi kartı borcunu ödeyebilme oranı: %34

TÜİK verilerine göre, geniş tanımlı işsizlik %28,8 seviyesinde. İPA’nın araştırmasına göre, işini kaybetme korkusu %29,7, işten çıkarılma korkusu %17. Araştırma, vatandaşların gıda ve ekonomik güvenlik konusundaki endişelerini de ortaya koyuyor. Vatandaşların yaşam memnuniyeti düşük ve stres oranı yüksek.

DEVA Milletvekili Karal, 2014 yılında 39 milyon 134 bin 225 kutu olan antidepresan kullanımının, 2024 yılında 65 milyon 591 bin 252 kutuya ulaştığını belirterek endişesini dile getirdi. Karal, bu artışın sürdürülebilirlik açısından endişe verici olduğunu ifade etti.

Antidepresan kullanımındaki artış, sadece yetişkinleri değil, çocuk ve gençleri de etkiliyor. Ruh sağlığı politikalarının ve psikiyatrist sayısının yetersizliği, ruh sağlığı alanındaki krizi derinleştiriyor. Karal, pandemi, doğal afetler ve sosyal izolasyonun da ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Tazminat yakacak o ifade! Haklı olsa da…

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı hakkı ile ilgili, dikkatten kaçan küçük ayrıntılar yılların emeğini boşa çıkarabiliyor. Yıllarca çalışan ancak haklı sebeplerle istifa eden kişiler, işten ayrıldıktan sonra kıdem tazminatı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir