Tarihi metinler doğrulandı: Keşfedilen iskelet, gladyatör – aslan savaşlarını kanıtlıyor

Roma Devrinde Keşfedilen Gladyatör İskeleti, Tarihin Korkunç Gerçeğini Ortaya Çıkarıyor

Dünya tarihinin en vahşi ve kanlı çağları, batı medeniyetinin çok övündüğü Roma dönemine denk geliyor olabilir. Tüm toplumun sistematik şekilde ve büyük bir hevesle insanların birbirini canlı canlı kesip parçaladığı gladyatör dövüşlerinde zevk çığlıkları attığı Roma dönemine ait kalıntılar bugün bize pek çok şey anlatıyor.

Roma’da, gladyatörlerin arenaya çıkıp sadece birbirleriyle savaşmadığı, bazı özel dövüşlerde arenaya dev vahşi kedilerin, aslanların, kaplanların bırakıldığına dair de tarihi metinler ve heykeller bulunuyor. Gözlerini kan bürümüş vahşi Roma halkının çok sevdiği bu kan gösterilerinde aslanlar arenadaki gladyatörleri parçalayıp yerken, tribünleri dolduran binlerce Romalı’nın mutluluktan kendilerinden geçtiğini ve Roma yöneticilerinin halkı mutlu etmek için bu tür gösterileri düzenli olarak sergilediğini biliyoruz. Öyle ki, bugün futbol / spor alanındaki fikstürlere sahip olduğumuz gibi, Roma’da gladyatör dövüşlerinin belirlenmiş düzenli tarihleri vardı. Vahşiliğin boyutlarını varın siz düşünün…

Yine de, gladyatör dövüşlerinde aslanların da yer aldığına dair çok net bir kanıt şimdiye kadar yoktu. Ancak yeni bir keşif, bu kanıtı ortaya çıkartmış gibi görünüyor.

Gladyatörleri aslanlara parçalatıp keyifle seyretmişler

Kuzey İngiltere’deki York’ta bulunan Roma dönemine ait bir gladyatör iskeleti, büyük bir kedi tarafından ısırıldığına dair işaretler gösteriyor ve böylece gladyatörlerin aslanlar ve diğer korkunç hayvanlarla savaştığına dair ilk arkeolojik kanıtı sağlıyor. Daha önce, Roma medeniyetinin bu vahşi insan-hayvan mücadeleleri yalnızca yazılı ve sanatsal kaynaklarda görülüyordu.

Kısacası, Roma medeniyeti binlerce yıl boyunca düzenli olarak insanları aslanlara yedirtmiş, birbirine kestirmiş ve parçalanan insan bedenlerinin arasında akan kanı seyrederek zevk içinde yaşamış…

Related Posts

Başlıksı1000 yıldır kayıp olan Babil ilahisi yapay zekâyla çözüldü

Uzmanlardan oluşan uluslararası bir ekip, yaklaşık 1000 yıldır kayıp olan Mezopotamya dönemine ait gizemli bir ilahiyi çözdü. Kil tabletlere yazılmış olan “Babil İlahisi”, antik Babil kentinin ihtişamını gözler önüne seriyor ve kent sakinlerinin günlük yaşamına dair yeni bilgiler sunuyor. Keşfin ayrıntıları, Iraq dergisinde yayımlandı.

Yanında telefon olmadan Whatsapp’a girilir mi?

İnsanlar zaman zaman telefonlarını evde unutabiliyorlar. İş yerlerinde ise bilgisayardan Whatsapp’a bağlanması gerektiğinde sorun oluyor. Bu sorunun çözümü bulundu. İşte tüm detaylar… İlk önce Whatsapp’ı açmak istediğiniz bilgisayardan Web Whatsapp …

ChatGPT’de model seçebileceksiniz

OpenAI’ın ChatGPT’sinde farklı GPT’leri seçme imkanı sunulmaya başlandı.

Kütahya Belediyespor’dan Milli Takıma gurur tablosu

Kütahya Belediyespor, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek basketbol branşında Milli Takıma sporcu göndermenin gururunu yaşıyor. Kulüp bünyesinde yetişen genç ve yetenekli basketbolcu Zeki Akant, 3×3 U-23 Yaş Altı Türkiye Milli Takımı’na seçildi.

TÜBİTAK destekledi: Depremde yıkılan binaların enkazından yapay mermer yapılacak

TÜBİTAK destekledi: Depremde yıkılan binaların enkazından yapay mermer yapılacak

Yapay zekâ duygu ve empati yeteneklerini geliştiriyor, uzmanlar ise uyarıyor: Konuşur, hissetmez

Uzman Pedagog Elanur Buğçe Oral, “Gerçek empati, yalnızca tepki değil, o tepkinin ardındaki varlığı hissetmektir” dedi.