Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul depremi sonrası yeni ev arayışları ve fahiş fiyat artışları

İstanbul’da yaşanan depremler sonrası vatandaşlar arasında büyük bir panik hakim. Kimi vatandaşlar oturdukları evlerin güvenli olmadığı endişesiyle yeni ve depreme dayanıklı ev arayışına girdi. Diğer yandan, bazı vatandaşlar yaşadıkları paniği atlatmak için şehir dışındaki yakınlarına gitmek için harekete geçti.

Durumun bu şekilde olmasıyla birlikte, süreçten faydalanmak isteyen bazı fırsatçılar, fiyatlarda fahiş artışlar yapmaya başladı. Tüketicilerden gelen şikayetler üzerine konuşan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, durumu anlattı ve fırsatçılara karşı vatandaşları uyardı.

Depremler sebebiyle geçmiş olsun dileklerini ileten Küçük, “Deprem sonrası özellikle yeni yapılmış binalarda, zemin olarak daha sağlam yerlerde ev ve kiralık fiyatlarında fahiş artış olduğuna dair şikayetler aldık. Bunlar kesinlikle deprem fırsatçılığıdır. Piyasada talebin artmasına bağlı olarak makul fiyat artışı olabilir ancak bu durumu kötüye kullanarak yüksek fiyat artışı yapanlara asla izin verilmemeli” dedi.

Ticaret Bakanlığından sıkı denetim istediklerini belirten Küçük, “Emlakçılar Odası, Ticaret Odası gibi kuruluşların da bu konuda makul fiyat politikalarına destek olması ve kötü niyetli uygulamalara engel olması gerekir” dedi.

Tüketicilere bilinçli olma çağrısı

Küçük, tüketicilere bilinçli olmaları çağrısında bulunarak, “Panik havasına kapılmadan hareket etmeliyiz. Sağlam binalarda oturmak istesek de kötü niyetli satıcılara kanmamalıyız” dedi. Daha temkinli olunması gerektiğini vurgulayan Küçük, piyasaların dengelenmesini beklemekte yarar olduğunu belirtti.

Küçük, “Eğer fahiş fiyat artışı yapan emlakçılar varsa bunları bildirmeli ve şikayet etmeliyiz. Bu bilgiyle Ticaret Bakanlığına ve meslek odalarına başvurarak gereken adımların atılmasını sağlamalıyız” dedi.

GSM operatörlerine çağrı

Fahiş fiyatlarla ilgili uyarılarda bulunan Küçük, “Otobüs biletlerinde ve konut fiyatlarında ciddi artışlar var. Ancak diğer ürünlerde şikayet almıyoruz. Vatandaşların GSM operatörlerine ilişkin şikayetleri var. Operatörlerin iletişimi kesilmemesi için yatırım yapmalarını istiyoruz. Vatandaşların da paniklememesi, internet tabanlı uygulamaları tercih etmeleri önemli” dedi.

Related Posts

Çinli otomotiv devi Eskişehir’de üretime başlıyor

Eskişehir’de kurulacak fabrikada ilk etapta yılda 25 bin araç üretilecek. İlk modeller makyajlı G01 ve G03 olacak. Üretim başladıktan sonra Çin’den ithalat da sona erecek.

Rekabet Kurumu’ndan teknoloji zincirlerine soruşturma

Rekabet Kurulu, Apple ürünlerinde fiyat koordinasyonu şüphesi ile yürütülen soruşturmaya teknoloji marketlerini de dahil ettiğini açıkladı.

Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EKONOMİK KRİZ BUNALTTI ANTİDEPRESAN ALIMI PATLADI İşsizler ordusunun giderek büyümesi, işi olanın ay sonunu getirememesi, emeklinin satın alma gücünün her geçen gün erimesi …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.