Yapay Zeka OpenAl Devrimi: Dinliyor, Görüyor, Anlıyor, Konuşuyor
ChatGPT-4o’nun yetenekleri sınırları zorluyor. Sesli komutlara saniyenin üçte biri sürede yanıt veriyor, iki kişi arasında simultane tercüme yapabiliyor. Bir matematik sorusunun fotoğrafı gösterildiğinde çözümü ayrıntılarıyla anlatıyor. Bir yemeğin tek kare fotoğrafı, tarifini anlatması için yeterli.
Veri analizi ve kodlama gibi insanlar için fazlasıyla karmaşık olan görevler onun için çocuk oyuncağı. Sohbet gibi incelikli işler de öyle… Gülüyor, espri yapıyor, dert dinliyor, hatta kullanıcısıyla flört bile ediyor. Türkçe dahil 50 dilde komut alıp cevap üretebilen ChatGPT-4o şu anda ücretsiz.
OPENAI’DA İSTİFA, GOOGLE’DAN ATAK
ChatGPT-4o’nun çıkışı, OpenAI’da ufak çaplı bir deprem yarattı. Yapay zeka devriminin asıl beyni olduğu düşünülen Ilya Sutskever, yeni ChatGPT tanıtıldıktan bir gün sonra istifa etti. Sutskever daha önce, bu teknolojinin insanlığı tehdit edecek boyutta hızlı ilerlediğini söylemişti. Bu arada Google da 1 gün sonra Project Astra adlı yeni yapay zeka asistanını tanıtarak rekabetin kızışacağının sinyalini verdi.
Bilim kurgu naif kaldı
Ayşegül İldeniz yazdı: Bence geleceğe ait senaryolarla bugünün karşılaştırmasını yaparsak, yaşadığımız ve gördüğümüz şeyler bilim kurgudan çok daha irkiltici ve inanması zor.
Kemerlerinizi sıkı bağlayın
Selçuk Şirin yazdı: Yapay zekanın insanlığın ürettiği bilgi birikimini gölgede bırakacağından kuşku yok zira ilk defa bu gezegende artık bizden daha akıllı ve daha yaratıcı başka bir aktör var.
TEKNOLOJİNİN TRUVA ATI MI?
Serdar Kuzuloğlu yazdı: OpenAI’ın ulaştığı bu belirleyici hakimiyet, bir uygulama olarak her cihaz ve platformda kullanılabilir hale gelmesiyle birleşince truva atı benzeri bir yapıya bürünüyor.